Arte Facten
 
 

Artefact (Latijn, kunstmatig gemaakt) verwijst verder naar:


Artefacten:

Irrelevante digitale informatie als gevolg van technische tekortkomingen in beeldvormingsprogramma`s dat kan worden gekenmerkt als kunst.  Een kunstwerk (object) dat elektrische storingen veroorzaakt door bewegende onderdelen of flitsen, schittering, krassen, linament en stof die optische signalen kunstig bevorderen of belemmeren.


Artefacten:

Voorwerpen vervaardigd, bewerkt of gebruikt door kunstenaars, vooral gebruikt voor kunstwerken en voorwerpen waarvan het gebruik onbekend is. Aanduiding uit 1858 kunstgewrochten, kunstvoortbrengsels.


Objectgenres: Een schilderij, een foto/film, een beeldhouwwerk/collages, een (video-)installatie/concepten, ook muziek of een performance kunnen allemaal onder de noemer kunstwerk vallen, mits het door een kunstenaar gemaakt is.

Een kunstenaar kan worden gekwalificeerd als kunstenaar als hij/zij kunst maakt. Omdat hij/zij een bijzondere manier heeft om te werken met materiaal, zoals intens op beeld- geluidselementen te letten, een zeggingskracht te creëren dat een totaal ander perspectief op onderwerp of materie werpt. Hierdoor zal de HomoSapien op een ander been worden gezet maar hopelijk geen ArteFractuur oploopt.


 
ArteFacten  ArtApArt – Stichting Creator